Kenapa ?

Assalamualaikum :)

Pagi tadi, around pukul 8.30 pagi.
 Awak call saya. Saya angkat.
 And yes, saya diam. 
Sebab tengok number yang saya tak kenal.
 Awak call lagi.
 Saya keluar dari bilik & pass dekat ibu suruh jawab. 
Tapi ibu tak sempat angkat. 
Pukul 9.11 pagi, awak call lagi.
 Dan kali ni saya beranikan diri untuk angkat, dengan berkata dalam hati, 
' ni mesti U swasta mana2 nak offer study'.. 
tapi, saya silap. 
Saya dengar suara lelaki yang tiba-tiba tanya tengah buat apa.
 Okay, informal conversation. 
Tanya macam-macam. 
Tak henti-henti. Saya tanya siapa pon, awak still tak jawab-jawab. 
And at last, awak bagi tahu jugak.
 Kenapa perlu contact balik selepas saya dah baling awak jauh-jauh dari hidup saya ?
 Kenapa perlu tanya pasal family saya ?
 Kenapa awak tahu perkembangan saya ? 
Kenapa masih nak ambil tahu pasal saya?
 kenapa mesti pesan, 'apa-apa contact la taww' ? 
kenapa dulu mesej cakap tak yah contact lagi dan sekarang lain pulak ? 
KENAPA ? KENAPA ? KENAPA ????

Kenapa perlu muncul balik dalam hidup saya lepas saya dah lupaaa semuaanyaaaa ? 
Yes, saya tak nak awak dalam hidup saya lagi.. 
Saya dah lupakan awak.
 Tolong, fahammmmm.




'ya Allah, tolonglah. Aku tak mahu ingat dia lagi.'

p/s : Entry yang beremosi sikit. Layan je lahhhh weeey >,<

Thanks anda sebab sudi baca :)

6 comments:

fadlin zalnas said...

sabar aten :)
buat tatau jek..
takyah layan semua call/sms dia..

fatin ruslan :) said...

tu laa lin, aten dah lupaa dah dia, tetiba muncul pulakk. aten mmg tak layan pon, tapi tu laa, dia selalu guna number yang aten tak tahu. geramm >,<

eR said...

kenapa?
kerana dia baru tersedar yg dia dh buat silp dulu. dn sekarang dia tak nk buat silap lg. sebab tu dia pesan cmtu.. hehe..
pe2 pn, gud luck r dlm usaha melupakan dia..
fighting..^-^

fatin ruslan :) said...

:)
maybe.. thanks,zie :)
fighting !

Syahirah Samsudin said...

ingat masa depan dulu..t baru bt pilihan mana yg terbaek..insyaAllah Allah akn permudahkan..dahulukan mana yg utama.

fatin ruslan :) said...

thanks, kecik :)
aku utamakan masa depan. InshaAllah.
Doakan aku sama naa :D

*Copyright by Fatin Ruslan yang comot*